10 maart 2019
De ruiters die zonder begeleiding in de lessen rijden hebben op 10 maart een dressuurproef gereden. 15 ruiters deden hier aan mee en ze hebben het allemaal heel goed gedaan. De paarden zagen er prachtig uit met mooie vlechten en de nieuwe Ariane sjabrakken.
 
februari 2019

De week voor de voorjaarsvakantie mochten de ruiters verkleed paardrijden. En ook sommige vrijwilligers deden mee.

22 oktober 2018

Tijdens de herfstvakantie hebben we weer onze eerste vrijwilligersavond van dit seizoen gehouden. De vrijwilligers hebben meer informatie gehad over het begeleiden van de licht verstandelijk beperkte ruiter en het verzorgen van het paard. Daarna hebben ze kunnen ervaren hoe het is om met ons aangepaste materiaal (zoals het Ariane de Ranitz-zadel en een eenhandsteugel) te rijden. Super dat vrijwilligers ook in hun vakantie tijd vrijmaken voor Ariane de Ranitz!

September 2018

We zijn ons 51e seizoen weer met veel plezier begonnen en hebben nieuwe ruiters en nieuwe vrijwilligers kunnen verwelkomen. We hebben er weer veel zin in om er ook nu weer een heel mooi seizoen van te maken.

1 juli 2018  50 jarig jubileumfeest
We hebben een prachtig jubileumfeest gevierd op 1 juli. De burgemeester kreeg van de oudste en jongste ruiter een mooie das. De ruiters hebben aan een groot publiek hun paardrijden kunnen tonen. Daarnaast waren er nog veel shows en activiteiten. Dit werd mede mogelijk gemaakt door veel sponsoren. Iedereen hartelijk bedankt!

De wisselbeker is dit jaar gewonnen door Lian. Bij “Over ons” staat een mooie film over deze dag.

13 mei 2018 Tweede dagkamp

Ook het tweede dagkamp was een groot succes. De ruiters hebben een mooie rit over de hei gemaakt, een speurtocht gedaan, de pony’s versierd en geknutseld.

1 mei 2018 Clinic Annemarie Silvius van der Toorn

Annemarie heeft weer een super interessante clinic gegeven over paardengedrag, loswerken en lichaamstaal! We zijn een stuk wijzer geworden en hebben een hele gezellige avond gehad.

22 april 2018 F-proeven

Op 22 april hebben 14 ruiters meegedaan met de FNRS Dressuurwedstrijd bij Stal van Brenk. Iedereen heeft het super goed gedaan!

15 april 2018 Eerste dagkamp

We zijn weer op dagkamp geweest bij manege Gooi en Eemland in Bussum. Het was weer erg gezellig en gelukkig werkte het weer ook mee!

6 januari 2018

Regio tv de Bilt heeft aandacht besteed aan de vrijwilligers van Ariane de Ranitz in hun serie Helden. Klik op de link om de film te bekijken.

http://regiotvdebilt.nl/video/93752046/helden-areane-de-ranitzranitz

Jubileumfeest op 1 juli 2018

De datum van het jubileumfeest is bekend. Het feest is op 1 juli 2018. Zetten jullie het allemaal in je agenda?
Ook Regio tv de Bilt heeft het jubileumfeest al aangekondigd.

http://regiotvdebilt.nl/mediatheek/video/87034497/helden/93903105/jubileum-ranitz-vs2-correctie

11 December: te veel sneeuw

Helaas gaan de lessen vandaag niet door. Er ligt te veel sneeuw en de wegen rondom de manege worden niet goed gestrooid. We hopen dat iedereen toch nog van de sneeuw kan genieten.

December: Zwarte Piet

Ook dit jaar hebben we op alle dagen bezoek gehad van zwarte pieten. Het was een groot feest waarbij de ruiters een Pietendiploma hebben gekregen. Hiervoor moesten ze wel pakjes-in-de-schoorsteen gooien, zingen en kunstjes op het paard doen.

Oktober: vrijwilligersavond

In de herfstvakantie zijn er geen lessen, maar we hebben dan wel de tijd om weer een vrijwilligersavond te organiseren. Eerst werd informatie gegeven over de verschillende handicaps van onze ruiters en de impact daarvan op het paardrijden. Daarna hebben de vrijwilligers zelf op het paard gezeten en kunnen voelen hoe het is om met de aangepaste materialen te rijden.

September: begin van het jubileumseizoen

In de week van 4 september beginnen de lessen weer. Ariane de Ranitz bestaat dit seizoen 50 jaar. We gaan dat natuurlijk ook vieren. We houden jullie op de hoogte!

Juli: Slotdag

De slotdag heeft op 2 juli plaatsgevonden. Het was een groot feest en de paarden zagen er super uit. De ruiters hebben allemaal laten zien hoe goed ze kunnen rijden. De wisselbeker is dit jaar gewonnen door Elly Jansen.

Van de Utrechtse loges van de Odd Fellows mochten wij een donatie ontvangen van 1000 euro. We zijn hier heel blij mee. We hebben van hen ook een verslag gekregen van de slotdag. Leuk om te lezen hoe zij deze slotdag hebben ervaren.  verslag Odd Fellows juli 2017.

Na het paardrijden heeft het bestuur de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijke barbecue. We zijn heel erg blij met de hulp van alle vrijwilligers!

We wensen iedereen een leuke vakantie toe. In de week van 4 september gaan we weer beginnen met de lessen. De ruiters krijgen in augustus een brief over het nieuwe seizoen.

Mei/juni 2017: Dagkampen

We zijn dit jaar weer twee keer op kamp geweest bij manege Gooi en Eemland in Bussum. We hebben genoten op beide dagen. Op onze Facebooksite staan veel foto’s van de ruiters en de activiteiten.

April 2017: donatie

Van de organisatoren van het proefspringen bij Stal van Brenk hebben we een donatie ontvangen van 100 euro! Hartelijk bedankt hiervoor. We kunnen het goed gebruiken voor de aanschaf van nieuw materiaal.

Februari 2017: clinic van Annemarie van der Toorn voor de vrijwilligers
We hebben op 26 februari een inspirerende en leerzame clinic van Annemarie van der Toorn gehad over het gedrag van paarden. Na de theorie heeft ze dit ook in de praktijk laten zien.
Meer informatie over haar werk kan je bekijken op haar website http://www.annemarievandertoorn.nl/ 
We zijn weer wijzer geworden en kunnen dit in de lessen gaan toepassen!

Februari 2017: Individuele dressuurproeven

Op 5 februari hebben 17 ruiters van Ariane de Ranitz meegedaan aan de FNRS dressuurproeven bij Stal van Brenk. En ze hebben het allemaal heel goed gedaan!

Januari 2017: bezoek burgemeester Verkerk van gemeente de Bilt

Op 23 januari heeft burgemeester Verkerk van gemeente de Bilt een bezoek aan ons gebracht. Hij was erg geïnteresseerd in het werk dat veel vrijwilligers bij ons doen. Hij heeft gesproken met vrijwilligers, ruiters, ouders en het bestuur. RTV Utrecht en een paar kranten hebben aandacht aan dit bezoek besteed.
December 2016: Zwarte Piet op bezoek
We hebben dit jaar bezoek gehad van 2 zwarte Pieten. Ze hebben laten zien dat paardrijden best moeilijk is. Maar ze zijn wel heel goed in het begeleiden van ruiters en paarden.

                   

December 2016:  Grote Club actie

De ruiters hebben weer veel loten verkocht van de Grote Club Actie. We hebben dit jaar ruim 1000 euro opgehaald. Met deze opbrengst kunnen we dit jaar weer zorgen dat het dagkamp voor de ruiters niet te duur wordt.Reinoud heeft dit jaar de meeste loten verkocht. Shirley eindigde op de 2e plaats en Olaf werd 3e. Ze hebben alle drie hiervoor een extra prijs ontvangen.We danken alle ruiters voor hun inzet!

Augustus 2016:  Open les middag gesponsord door de Johan Cruyff Foundation

Kandidaat ruiters die bij willen gaan rijden, krijgen van ons altijd een gratis proefles aangeboden. De Johan Cruyff Foundation sponsort dit jaar deze proeflessen. Hiermee zijn we natuurlijk erg blij.De sponsoring maakte het ook mogelijk om op 27 juni een “open les middag” te organiseren. 11 geïnteresseerde jonge ruiters maakten van deze mogelijkheid gebruik. De reacties na afloop waren allemaal erg enthousiast en twee ruiters starten dit seizoen met hun paardrijlessen.