Nieuws

Voor het laatste nieuws en updates kan je ons volgen op de Facebook en Instagram pagina’s van Ariane de Ranitz!


Mei 2021
Brief aan de ruiters: Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Door corona kon je niet altijd rijden. Gelukkig is het op dit moment weer voor iedereen mogelijk om te komen lessen. Als bestuur willen we er graag voor zorgen dat je nog heel lang kan blijven paardrijden. We gaan daarom vanaf  30 augustus  nog nauwer samenwerken met Stal Van Brenk.

Veel zal voor jullie hetzelfde blijven, maar er zullen ook een paar dingen gaan veranderen. Een van de veranderingen is dat Judith Vollaard na 43 jaar lesgeven aan het eind van dit seizoen (eind juni dus) gaat stoppen. Judith is altijd heel belangrijk geweest voor Stichting Ariane de Ranitz. Met haar jarenlange inzet voor onze stichting verliezen we een belangrijk boegbeeld. Judith was voor ons Miss Ariane! Naast haar enthousiasme en energie zullen we ook haar organisatietalent heel erg missen.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij kan blijven rijden, passen we het komend seizoen (dus vanaf juli 2021) de organisatie van de lessen op enkele punten aan.

Wat hetzelfde blijft

  • Je kunt blijven paardrijden op dezelfde paarden en pony’s
  • Marriëtte en Eugenie blijven lesgeven
  • We blijven paardrijden bij Stal Van Brenk in kleine groepen van maximaal 6 ruiters

Wat er verandert in de lessen

  • Alle lessen worden op maandag of dinsdag gegeven. (De les op woensdag komt het volgende seizoen te vervallen. Instructeur Marriëtte van Dijk neemt contact met je op als je op woensdag rijdt. Zij bespreekt met jou wanneer je kunt rijden.  
  • Als je nu privéles hebt, neemt jouw instructeur de mogelijkheden met je door. De prijs wordt wel verhoogd.

Wat er verder verandert (administratief)

  • Vanaf 30 augustus ga je lesgeld betalen aan Stal Van Brenk. De U-pas blijft geldig.
  • Ariane de Ranitz heeft de prijzen de afgelopen jaren niet verhoogd. Komend seizoen zullen we de tarieven wel moeten verhogen. Zie de bijlage voor meer informatie.
  • De overeenkomst voor de lessen geldt per kwartaal. Je kunt een kwartaal stoppen met paardrijden als jou dat beter uitkomt. Je meldt je dan voor een volgend kwartaal gewoon weer aan.
  • Als je je wilt afmelden voor een les of je hebt vragen  over de les, neem dan voortaan contact op met Stal Van Brenk. Je krijgt in juni een brief met de indeling voor het nieuwe seizoen.

Met deze veranderingen denken we dat we ervoor kunnen zorgen dat je nog heel lang kan genieten van het paardrijden bij onze stichting!

Februari 2021
De corona periode gaat nog door. Maar wel weer een nieuwsbrief van Ariane de Ranitz.
Klik hier voor de brief van februari 2021

januari 2021 Door Corona helaas geen lessen tot 14 februari. We hopen dat we daarna weer kunnen starten. De eerste les wordt dan maandag 15 februari.

september 2020 We zijn weer begonnen! Opgelucht zijn we dat we weer,
bijna net als vroeger, gestart zijn met een nieuw seizoen
paardrijden. Op het paard is de 1,5 meter-maatregel
goed toe te passen. De meeste vrijwilligers hebben weer
aangegeven dat ze weer willen helpen met opzadelen,
begeleiden en andere zaken die nodig zijn om het
paardrijden zo goed mogelijk te laten doorgaan. Wat fijn
dat het weer kan. We houden natuurlijk de regels en de
ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra er iets verandert,
zullen we dat laten weten. Klik hier voor De nieuwsbrief van september

augustus 2020 Kom jij (weer) lessen in september?! Goedgekeurd is dat, wanneer de corona-omstandigheden zo blijven, we weer paardrijlessen kunnen gaan geven in het nieuwe seizoen!
Het Ministerie van VWS meldde onlangs dat voor mensen met een beperking de anderhalve-meter-regel niet meer geldt bij het paardrijden en de begeleiders. Ruiters kunnen nu door een (professionele) begeleider, mantelzorger en nu ook door een vrijwilliger worden begeleidt tijdens het
paardrijden. Wel is het de bedoeling dat deze begeleiders een protocol volgen om zichzelf zo goed mogelijk te beschermen. Het RIVM heeft daarvoor een afwegingskader gemaakt: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen en vooral: geen contact als een
van beiden klachten heeft die passen bij COVID-19, ook niet bij hele lichte klachten, en hygiënemaatregelen toepassen (zie laatste pagina richtlijn:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronaviruscovid-19/nieuws/2020/04/16/zorg-voor-kwetsbaremensen-die-thuis-wonen-nader-uitgewerkt).

Onze vrijwilligers en instructeurs staan te springen om weer te mogen beginnen. We mogen ook weer in de binnenbak rijden. En de pony’s staan te trappelen. Kom jij ook?

Hier vindt je de nieuwsbrief van juli 2020 waarin ook een terugblik op de dit bijzondere seizoen, waarin vanaf half maart de maatregelen tegen het coronavirus het paardrijden niet doorgang kon vinden. Enkel in juni hebben een aantal ruiters die zelfstandig buiten konden rijden, rijles gehad.
We danken alle sponsoren en donateurs voor hun bijdrage tijdens deze periode, want dan hebben we hard nodig om financieel gezond te blijven.
En de mooie posts op ons Facebook van ruiters, vrijwilligers en instructrices van hun activiteiten tijdens de corona. Zo bleven we nog een beetje met elkaar in contact.

Rijlessen annuleren tot eind mei
We hadden gehoopt de lessen te kunnen hervatten, maar door de ongewijzigde maatregelen tegen het coronavirus, moeten we helaas de lessen annuleren tot eind mei. Er is wel een versoepeling voor jongeren en buitensporten maar we kunnen niet garanderen dat we allemaal op 1,5 meter afstand kunnen blijven en we willen dit risico niet nemen. Daarnaast is openbaar vervoer nog geen optie om te gebruiken.

Rijlessen annuleren tot 30 april as.
Update 3 april. Ook wij moeten ons aan de richtlijnen van het kabinet en het RIVM houden om het coronavirus helpen terug te dringen. Helaas moeten wij onze lessen tot en met 29 april as annuleren. En omdat de evenementen geen doorgang mogen vinden tot 1 juni, zijn we ook helaas genoodzaakt de Ariane got Talent-show te annuleren en hopelijke kunnen we deze verplaatsen naar het najaar.
Klik op ‘lessen’ voor een mooie videoboodschap van onze voorzitter Annemien van der Veen.

Rijlessen annuleren tot 7 april

15 maart –
Beste ruiters en vrijwilligers,
Het bestuur van Stichting Ariane de Ranitz heeft spoedberaad gehad in verband met het coronavirus. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen zoals sluiting van de scholen, horeca en sportclubs en -scholen en de persconferentie van het kabinet van zondag 15 maart hebben we het besluit moeten nemen de paardrijlessen te cancelen tot 7 april conform de richtlijnen.

We doen dat met pijn in ons hart omdat we weten hoe belangrijk de lessen voor onze ruiters zijn. Toch menen we onze verantwoordelijkheid te moeten nemen door zo veel mogelijk ook ons best te doen verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daar komt bij dat we tijdens de lessen vaak fysiek contact hebben en in sommige groepen werken met een kwetsbare doelgroep. We willen dan ook het zekere voor het onzekere nemen.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en zodra we nieuws hebben over het voortzetten van de lessen, zullen we jullie informeren. Ook mbt kosten. We danken je voor jullie begrip.

Voor vragen kun je mailen naar info@arianederanitz.nl

Stichting Ariane’s overvolle Nieuwsbrief maart 2020

Lees hier onze Nieuwsbrief van maart 2020

24 februari 2020: Vrijwilligersavond ‘Veiligheid op en rond het paard’

Wat zijn onze Bedrijfshulpverlening-afspraken met Stal van Brenk? Waar doe je en waar moet je je verzamelen als er brand uitbreekt? Wat doe je als een ruiter valt als vrijwilliger? Hoe herken je een letsel? Onze halfjaarlijkse Vrijwilligersavond stond dit keer in het teken van Wat te doen bij calamiteiten, letsels en veiligheid op en rondom het paard. Enkele vrijwilligers had aangegeven hierover meer te willen weten. Dit keer startte de avond met een hapje eten en ongeveer 16 vrijwilligers konden deze storm- en regenachtige avond afgelopen 24 februari aanwezig zijn. 

Instructeur en BHV-er Mariëtte startte de avond met een presentatie over calamiteiten, brand en BHV met Stal van Brenk. Vervolgens vertelde vrijwilliger van de woensdag Frank Blankenstein meer over letsels. Hij heeft gewerkt als justitieel verpleegkundige en heeft ook voor het Rode Kruis voorlichting gegeven over wat te doen bij letsel. De avond werd afgesloten door instructeur en BHV-er Eugenie en BHV-er Eugenie die met de halsters en veiligheidsknoop ging oefenen om samen te kijken waar je op let in verband met de veiligheid op en rond het paard en hoe kun je risico’s beperken. Het was een top avond, en ondanks de onderwerpen ook een gezellige.
Mocht je nog vragen hebben over deze onderwerpen, kun je deze altijd stellen aan een van de instructeurs.

Nieuwsbrief december 2019

Lees hier over bijvoorbeeld de opbrengst van Grote Clubactie 2019, Ariane Sinterklaaslessen, het activiteitenoverzicht en de uitnodiging voor de Vrijwilligersavond 2020.

Nieuwsbrief september 2019
Lees hier onze eerste nieuwsbrief van het seizoen met oa: nieuwe seizoen in het teken van Ariane got Talent!

Ariane got Talent!

Dit seizoen 2019-2020 staat in het teken van ‘Ariane got Talent’ waarbij alle ruiters oefenen tijdens de lessen voor de Ariane got Talent-show begin 2020. Hier laten alle ruiters zien wat ze geleerd hebben en waar ze trots op zijn aan dierbaren, andere ruiters, vrijwilligers en sponsoren.

Slotdag 30 juni 2019

De allerlaatste dag van het 51ste seizoen van Stichting Ariane de Ranitz lieten de ruiters ook deze keer zien aan het publiek wat ze geleerd hadden. En waar ze plezier in hebben. En iedereen kreeg een diploma uiteraard, want inzet en lol lukt elke ruiter bij de Stichting.

Dagkamp 12 mei en 2 juni 2019

Ook dit seizoen waren onze Dagkampen weer één groot genieten. Met bijna 45 ruiters verdeeld over twee dagen waren we op bezoek bij manage Lis Hartel in Doorn in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Dat nodigt dus ook uit voor super mooie buitenritten. Ook een speurtocht en het bewerken van een eigen rugtasje werden ook met veel enthousiasme ontvangen. Ruiters, vrijwilligers en instructrices hartelijk dank voor dit festijn. Alle foto’s staan op onze Facebookpagina.

29 april 2019 Tweede vrijwilligersavond

Onze tweede vrijwilligersavond van dit seizoen was weer een TOP leerzame en gezellige avond. Suzanne van Paarden-Taal liet ons zien hoe onze pony’s en paarden met ons communiceren. Hoe kunnen we nog beter samenwerken?
Hartelijk dank Suzanne voor de duidelijke en inspirerende avond.

Koningsnacht 26 april 2019

IOOF – Dr. Aletta Jacobs Rebekkahloge no. 16 en de
Sic Semperloge hebben op de vrijmarkt in Utrecht een super mooi bedrag voor ons opgehaald.
Heel erg bedankt Odd Fellows!! Ook namens de ruiters.


10 maart 2019 Individuele dressuurproeven

De ruiters, die in de lessen zonder begeleiding rijden, hebben op 10 maart een dressuurproef gereden. 15 ruiters deden hier aan mee en ze hebben het allemaal heel goed gedaan. De paarden zagen er prachtig uit met mooie vlechten en de nieuwe Ariane sjabrakken.

Februari 2019 Carnaval

De week voor de voorjaarsvakantie mochten de ruiters verkleed paardrijden. En ook sommige vrijwilligers deden mee.

22 oktober 2018 Eerste vrijwilligersavond

Tijdens de herfstvakantie hebben we weer onze eerste vrijwilligersavond van dit seizoen gehouden. De vrijwilligers hebben meer informatie gehad over het begeleiden van de licht verstandelijk beperkte ruiter en het verzorgen van het paard. Daarna hebben ze kunnen ervaren hoe het is om met ons aangepaste materiaal (zoals het Ariane de Ranitz-zadel en een eenhandsteugel) te rijden. Super dat vrijwilligers ook in hun vakantie tijd vrijmaken voor Ariane de Ranitz!

September 2018 Begin 51e seizoen

We zijn ons 51e seizoen weer met veel plezier begonnen en hebben nieuwe ruiters en nieuwe vrijwilligers kunnen verwelkomen. We hebben er weer veel zin in om er ook nu weer een heel mooi seizoen van te maken.