Wil je sporten maar heb je moeite hebt met bewegen, problemen met begrijpen, gedrag, emoties of combinaties hiervan? Of teveel last van je gezondheid. Je niet kunt ontspannen, of inspannen. Dan is Paardrijden-op-maat bij uitstek de sport of hobby die tot de mogelijkheden behoort: op jouw niveau, jouw wensen en de juiste ondersteuning: vrijwel iedereen kan paardrijden bij Stichting Ariane de Ranitz.

Plezier, veiligheid en een actieve, verantwoorde manier van bewegen staat voorop. Je kunt individueel rijden of in een kleine groep. We werken met ervaren IPG opgeleide instructeurs, aangepaste zadels en teugels en zo nodig een fysiotherapeut. Er zijn vrijwilligers die voor en na de les helpen en tijdens de les kunnen meelopen. Dit maakt dat onze ruiters net die extra steun en stimulans krijgen waardoor verantwoord paardrijden (weer) mogelijk is. Daarom bestaat Stichting Ariane de Ranitz meer dan 50 jaar.

Aangepast paardrijden bij Stichting Ariane kan op maandag, dinsdag en woensdag op Manege Stal van Brenk, Voordorpsedijk 29 in Groenekan. Rijles is in de binnenmanege en bij mooi weer buiten.

Stichting Ariane is geen commercieel bedrijf, maar een ANBI goedgekeurde stichting. Wij huren de manege en de pony’s en paarden bij Stal van Brenk. Dankzij subsidies, giften en sponsoring én de inzet van vele vrijwilligers zijn onze lessen betaalbaar.

Hieronder de video van ons 50 jarig jubileumfeest.