Spelregels

Als je bij ons wilt komen paardrijden vragen wij je om het formulier “aanvraag proefles” in te vullen. De instructeurs bekijken dan  in overleg en na de proefles, welke les voor jou het meest passend is. Soms kun je meteen beginnen met paardrijden, soms moet je wachten tot er plaats is. Op het moment dat je daadwerkelijk komt rijden vragen wij je om het “inschrijfformulier” in te vullen. Hierin staan o.a. ook de afspraken rondom betaling van de lessen en met het ondertekenen van het inschrijfformulier is de inschrijving definitief.

Als je komt paardrijden doe je dit in geschikte kleding:

  • cap: met een VG-1 norm of CE keurmerk met nummer 1384:2012
  • een stevige lange broek, zonder naden (deze kunnen irritatie en doorrijdplekken geven)
  • jas of vest dichtdoen zodat een paard niet kan schrikken van flapperende kleding (denk ook aan sjaals)
  • geen sieraden en lange haren in een staart
  • als je op een zadel rijdt: rijlaarzen; of rijschoenen met chaps. Géén schoenen zonder profiel i.v.m. het mogelijk doorschieten van de voet in de beugel

*I.v.m. het welzijn van de pony’s en paarden, het eventueel moeten optillen of opvangen van een ruiter door de instructrices en vrijwilligers hanteren we een maximum gewicht van de ruiter van ongeveer 90 kilo dat ook afhankelijk is van de bewegelijkheid van de ruiter.

Bij enkele gelegenheden gedurende het jaar worden door de stichting Ariane de Ranitz foto’s genomen. De foto’s willen we gebruiken voor onze website, Facebook, de Nieuwsbrief, de kantine en incidenteel voor promotiedoeleinden zoals werving van ruiters, vrijwilligers en sponsoren. Als je bezwaren hebt om gefotografeerd te worden, wil je dit dan melden via info@arianederanitz.nl.

Naast het opstapperron worden de paarden opgezadeld. Loop nooit achter de paarden langs; de paarden kunnen hier van schrikken. Zie je een paard naast het opstapperron staan: gebruik dan de andere in- of uitgang.

Zorg dat je ruim op tijd op de manege bent; dan kunnen de lessen op tijd beginnen.

Geef zo vroeg mogelijk door als je een keer niet kunt komen paardrijden: dan kunnen wij de vrijwilliger(s) informeren. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Wij zijn te gast bij Manege Stal van Brenk; zorg er voor dat anderen geen last van ons hebben en houd je aan de manegeregels: deze zijn opgehangen naast de kantine.

Wij mogen de kantine naast onze binnenmanege gebruiken. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de kantine netjes blijft.

Mocht je willen stoppen met paardrijden dan geef je dit schriftelijk door met het “Opzegformulier AdR“. Opzeggen kan aan het einde van het seizoen of één maand vóór het einde van je betalingstermijn.

Stichting Ariane de Ranitz is aanbieder van de U-pas. Deze kan worden ingezet om een deel van de paardrijlessen te betalen. Kijk op U-pas of je hiervoor in aanmerking komt.

Als je start als ruiter bij Stichting Ariane de Ranitz dan verklaar je je automatisch akkoord met onze spelregels.