Annemien van der Veen, voorzitter

Net voor de zomervakantie 2018 ben ik voorzitter geworden. Sinds mijn twaalfde geniet ik zelf enorm van paardrijden en het contact met het paard. Ik gun iedereen zo’n zelfde ervaring. Daarom zet ik me graag in voor de Ariane de Ranitz-stichting om paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Zo kan iedereen met de juiste ondersteuning en aanpassingen op een verantwoorde manier paardrijden en plezier beleven aan de omgang met paarden. Paardrijden leert je bovendien ook een heleboel nuttige dingen, zoals het verbeteren van motoriek en het vergroten van zelfvertrouwen.

Ben Prins, secretaris

Mijn naam is Ben Prins. Oud-voorzitter Klaas Kuiken vertelde me enthousiast over zijn ervaringen met de Stichting Ariane de Ranitz en vroeg me of ik interesse had om bestuurslid te worden. Nou ja, eerst maar eens kennismaken zei ik. Op de Slotdag heb ik genoten van het enthousiasme van de ruiters en de zorgvuldigheid die de instructeurs en vrijwilligers uitstralen. Mij trof de heel goede sfeer en blijdschap van ruiters en hun ouders. Ik sprak met de instructeurs en de bestuursleden en dat heeft me overtuigd. Ik houd van mensen en paarden en wil in het bestuur graag een bijdrage leveren aan het mooie en dankbare werk van de Stichting.

 

 Paulien Aanstoot, penningmeester

Mijn naam is Paulien Aanstoot en ik woon in Utrecht, vlakbij Stal van Brenk.
Als penningmeester draag ik zorg voor alle inkomsten en uitgaven van Stichting Ariane de Ranitz. Zo zorg ik ervoor dat de rekeningen worden betaald en ga ik na of bijdragen van de ruiters op tijd zijn ontvangen.

Ik ben niet bekend met paarden of paardrijden, maar toen Judith Vollaard mij vroeg of ik interesse had om penningmeester te worden gaf ze aan dat dit niet uitmaakt. Ik ben daarom wezen kijken bij jullie lessen en werd daar erg enthousiast van. Het was geweldig om te zien hoeveel plezier jullie hebben tijdens de paardrijlessen.

Ik hoop daarom dat wij als bestuur, samen met jullie als ruiters en alle instructeurs en vrijwilligers, ervoor kunnen zorgen dat jullie zo veel mogelijk genieten van alle lessen en activiteiten bij Stichting Ariane de Ranitz.

Linda van Putten, lid van het bestuur

 

Mijn naam is Linda van Putten. Ik woon in Den Dolder met mijn man en 2 kinderen.  Mijn oudste dochter rijdt sinds een aantal jaar met veel plezier bij Ariane de Ranitz. Ze vindt het super leuk om te kunnen paardrijden in een groepje met andere ruiters en met hulp van vrijwilligers. Sinds het voorjaar van 2017 maak ik deel uit het bestuur. Het is fijn om mee te helpen bouwen aan een mooie stichting met het hart op de goede plaats! 

 

 

Wies Goudsmit, medisch adviseur en vertrouwenspersoon

Mijn naam is Wies Goudsmit, gepensioneerd huisarts. Tot twee jaar geleden werkte ik als huisarts in Den Dolder, waar ik ruim 20 jaar samenwerkte met meerdere collega- huisartsen, met veel plezier. Nu is er meer ruimte in mijn leven, en geniet ik van met vluchtelingen Nederlands spreken en ze wegwijs maken, zit in commissie in Woudkapel Bilthoven, cursus kunstgeschiedenis volgen, geregeld sporten en oppassen op onze kleinkinderen.

Ariane de Ranitz is al zoveel jaren essentieel voor de ruiters, die, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, zo gelukkig kunnen zijn op het paard en ook tijdens de verzorging van het paard.

Voor Ariane de Ranitz ben ik voor medische vragen of bij problemen die met vertrouwelijkheid te maken hebben bereikbaar via wiesgoudsmit@planet.nl.

Tessa Schrander, Marketing & Communicatie

Een Stichting die werkt en raakt vanuit het hart geeft energie en betekenis. Dat is wat Ariane de Ranitz is voor mij. En dat wil ik ook uitdragen in de communicatie.

Sinds meer dan 20 jaar woon ik in Utrecht en ben opgegroeid als stereotype ‘paardenmeisje’. Paardrijden doe ik de laatste jaren weer.

Bij Stichting Ariane ben ik begonnen als vrijwilliger op de maandagmiddag en dat doe ik nog steeds met veel plezier. De warmte van de liefste pony’s en paarden, de leukste ruiters en een betrokken en professionele groep vrijwilligers en instructrices maakt dat ik sinds mei 2019 mijn professie voor deze Stichting structureel in wil zetten.