De lessen

De paardrijlessen zijn in kleine groepen van maximaal zes ruiters zodat elke ruiter de gewenste aandacht krijgt en duren 45 minuten.

We hebben een grote keuze aan pony’s en paarden van Stal van Brenk. Het is altijd mogelijk om een goede match te vinden tussen ruiter en paard. Daarnaast leert de ruiter ook op verschillende paarden en pony´s rijden.

Naast de groepslessen hebben we op de maandagmiddag ook een beperkt aantal individuele lessen. Deze lessen duren 30 minuten.

Inhoud en opzet van de lessen

De inhoud en opzet van de les zijn afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de ruiters. Er zijn ruiters die heel actief bezig willen zijn en het liefst veel draven en galopperen. Maar er zijn ook ruiters die liever niet te veel spannende dingen doen en willen genieten van het samen een sport beoefenen. En zo kunnen ruiters nog veel meer verschillende wensen hebben. Doordat er maximaal 6 ruiters in een groep rijden kunnen we aan deze wensen voldoen.

Ook de hoeveelheid begeleiding die een ruiter krijgt wordt afgestemd op de ruiter. Sommige ruiters krijgen veel begeleiding voor de veiligheid en zekerheid, soms ruiters rijden zelfstandig.

Bij Stal van Brenk kunnen we in een binnenmanege rijden. Bij mooi weer is het ook mogelijk om in de buitenmanege te rijden of een rit door de weilanden te maken.

Samen met de ruiters bespreken we regelmatig de wensen en mogelijkheden voor het paardrijden. Wij proberen de groepen zo in te delen dat we aan iedereen die les kunnen aanbieden die het beste past en aansluit bij de mogelijkheden.