ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Stichting Ariane de Ranitz heeft de ANBI status. Goede doelen moeten voldoen aan regelgeving om deze ANBI status te kunnen krijgen. Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI, dan geniet het goede doel belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor u als donateur aan een ANBI. Zo mag u bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. Voor meer informatie hierover zie de Belastingdienst. Op deze pagina van de belastingdienst kan ook onze opgave via de zoekpagina van de belastingdienst worden bekeken.

Met ingang van 1 januari 2014 heeft de belastingdienst als voorwaarde gesteld dat een goed doel via internet bepaalde informatie moet verstrekken voor het behoud van de ANBI-status. Dit om vanuit de goede doelen meer duidelijkheid te geven over doel en werkwijze.
Aan deze voorwaarde willen wij graag voldoen en daarom vindt u op deze pagina alle relevante informatie.

Naam:Stichting Ariane de Ranitz    
K.v.K.41179116      
RSIN816755127      
IBANNL59 INGB00 0160 7703, t.a.v. Stichting Ariane de Ranitz, Bilthoven

Contactgegevens:

Secretariaat Stichting Ariane de Ranitz
Kometenlaan 64
3721 JV Bilthoven
e-mailadres: info@arianederanitz.nl

Bestuur:

Ben Prins Voorzitter
Jetty van DrielPenningmeester
Bart LouwrierSecretaris
Yvette JonasseMedisch Adviseur / Vertrouwenspersoon

Doel:

Opgericht in april 1968 met als doel zoals omschreven in de statuten:
het bevorderen van- en het onderzoek naar de mogelijkheden van de hippische sport voor minder validen; onder medisch toezicht op verantwoorde wijze beoefenen van de ruitersport door minder validen.”

Het huidige doel van Stichting Ariane de Ranitz is in de regio Utrecht de organisatie te zijn waar kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende beperkingen plezierig, vertrouwd, veilig, professioneel, verantwoordelijke en actief komen paardrijden tegen een redelijke vergoeding.

Hiervoor huurt Stichting Ariane accommodatie, pony’s en paarden bij manege Stal van Brenk aan de Voordorpsedijk in Groenekan. Onder leiding van daartoe opgeleide instructeurs worden paardrijlessen op adequaat niveau aangeboden. Vrijwilligers zijn aanwezig tijdens de lessen om de ruiters indien nodig ondersteuning te bieden; hiertoe ge├»nstrueerd door de instructeurs.

Documenten
Via onderstaande links kunt u diverse documenten inzien: