Eugenie Bokeloh, instructeur maandag en dinsdag

Hallo allemaal, mijn naam is Eugenie Bokeloh. Ik ben seizoen 2017-2018 begonnen om op de dinsdag les te geven. Eerst als invaller maar het werd gaande weg het seizoen duidelijk dat ik het stokje over zou nemen. Ik ben zelf ooit begonnen als ruiter op een manege waar ik het al snel het leuk vond om andere te helpen.
Zo ben ik ooit meegevraagd om te komen helpen als vrijwilliger op een manege voor ruiters met een beperking. Dit vond ik zo’n leuk werk dat ik eerst mijn ORUN diploma ben gaan halen om vervolgens de IPG opleiding te hebben afgerond. Ook ben ik FNRS jury en rijd ik wekelijks paard op een andere manege.

In mijn lessen staan plezier, veiligheid en houding centraal. Ik ben thuis opgegroeid met heel veel verschillende dieren, waaronder katten. Ik heb nu nog thuis 2 hele lieve katten.

Marriëtte van Dijk, instructeur maandag

Mijn naam is Marriëtte van Dijk, ik geef sinds 5 april 2017 les bij Ariane de Ranitz. Op maandag samen met Eugenie. Ik rij paard vanaf mijn twaalfde eerst op de manege en later als bijrijder op verschillende paarden. Toen ik als bijrijder op een zorgboerderij terecht kwam en mij gevraagd werd daar de paardrijlessen te verzorgen kon ik geen nee zeggen. Ik ben toen de opleiding gaan volgen voor Instructeur Paardrijden gehandicapten (IPG). Na het afronden van mijn opleiding ben ik les gaan geven bij de Prins Willem Alexander Manege in Amsterdam aan kinderen met en zonder beperking. Later zijn daar de lessen bij Ariane de Ranitz bijgekomen.

Wekelijks sta ik met veel plezier les te geven. Geweldig dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Iedere week rij ik weer naar huis met een glimlach op mijn gezicht. Het werken met de mensen en de paarden geeft enorm veel voldoening en hoop dit nog lang te mogen blijven doen.


Sofie Wilms, invalinstructeur

Mijn naam is Sofie, aan het einde van het seizoen 2018-2019 heb ik 6 weken de lessen op de maandag van Marriëtte overgenomen.
In 2017 ben ik begonnen met de IPG opleiding (Instructeur Paardrijden Gehandicapten) en in 2018 kwam ik voor het eerst op de manege bij Judith terecht voor stage.
Ik heb tot 2019 heel veel mogen leren en zien bij Judith. Toen ik mijn diploma haalde, werd er gevraagd of ik als invaljuf wilde blijven. Dat vind ik super gaaf!

De sfeer bij Ariane de Ranitz is ontzettend gezellig en fijn, dit maakt het ook zo leuk om hier les te geven. Alle ruiters, vrijwilligers en instructrices zorgden ervoor dat ik me gelijk thuisvoelde. Ik hoop met jullie samen leuke lessen te hebben!

Sofie Vreedeveld, inval instructeur

Mijn naam is Sofie Vreedeveld en ik woon samen met mijn dochtertje Novella, zoontje Luca en man Govert in Houten. Ik werk 3 dagen per week bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in De Bilt als ambulant hulpverlener.
Sinds 2016 heb ik mijn IPG diploma en ben ik inval instructeur bij stichting Ariane de Ranitz. Het begeleiden van mensen is iets wat ik graag doe, plezier staat hierbij voorop!

Ook ik heb ervaren in mijn leven hoe bijzonder het contact met paarden kan zijn en hoe belangrijk dit voor mij is. Zelf heb ik een eigen paard Artemis. Ik geniet met haar van dressuur, springen, cross maar ook een heerlijke buitenrit. Ik ben jurylid bij dressuurwedstrijden en dit is iets wat ik graag in het weekend doe.
Graag geniet ik samen met jullie van leuke en leerzame lessen

Judith de Lange, inval instructeur 

Hoi! Mijn naam is Judith de Lange (Judith 2). Ik heb een tijd op de maandag en dinsdag bij Ariane de Ranitz lesgegeven, maar na een botsing met een paard in augustus 2018 kon ik een tijd geen les meer geven.

Voor de opleiding ‘instructeur paardrijden gehandicapten’ heb ik stage gelopen bij Judith Vollaard op de maandag. De sfeer bij Ariane is super en er wordt professioneel gewerkt. Toen ik gevraagd werd of ik Bart en uiteindelijk ook Dieuwke wilde vervangen hoefde ik daarom niet lang na te denken.
Voorlopig zal ik als inval instructeur betrokken blijven.