Instructeurs

Judith Vollaard, instructeur maandag

Hoi, ik ben Judith Vollaard. Samen met Marriëtte van Dijk geef ik op maandag de lessen. Ik ben al heel lang bij Ariane de Ranitz actief. Toen ik fysiotherapie studeerde in Utrecht zag ik een advertentie waarin vrijwilligers werden gezocht en zo is het allemaal begonnen.

Eerst heb ik als vrijwilliger naast de paarden gelopen om de ruiters te begeleiden. Daarna ben ik als fysiotherapeute de instructeurs gaan helpen om de ruiter zo goed mogelijk op het paard te laten zitten. En toen heb ik ook mijn instructeursdiploma’s gehaald en sindsdien mag ik ook zorgen dat de ruiters moe en voldaan van hun paard af komen na een rijles. Voor mij is dit altijd weer fantastisch om te doen. Een dag vol met leuke momenten samen met ruiters, vrijwilligers, ouders/begeleiders, collega’s en natuurlijk de paarden en pony’s.

Tegenwoordig ben ik ook soms op de dinsdag en woensdag op de manege. Dan help ik Eugenie en Marriëtte. Ik ga altijd met veel plezier naar de manege en kom ’s avonds laat weer doodop, maar met een hoofd vol mooie herinneringen thuis.

Eugenie Bokeloh, instructeur dinsdag

Hallo allemaal, mijn naam is Eugenie Bokeloh. Ik ben seizoen 2017-2018 begonnen om op de dinsdag les te geven. Eerst als invaller maar het werd gaande weg het seizoen duidelijk dat ik het stokje over zou nemen. Ik ben zelf ooit begonnen als ruiter op een manege waar ik het al snel het leuk vond om andere te helpen. Zo ben ik ooit meegevraagd om te komen helpen als vrijwilliger op een manege voor ruiters met een beperking. Dit vond ik zo’n leuk werk dat ik eerst mijn ORUN diploma ben gaan halen om vervolgens de IPG opleiding te hebben afgerond. Ook ben ik FNRS jury en rijd ik wekelijks paard op een andere manege.
In mijn lessen staan plezier, veiligheid en houding centraal. Ik ben thuis opgegroeid met heel veel verschillende dieren, waaronder katten. Ik heb nu nog thuis 2 hele lieve katten.

Marriëtte van Dijk, instructeur maandag en woensdag

Mijn naam is Marriëtte van Dijk, ik geef sinds 5 april 2017 de lessen bij Ariane de Ranitz op de woensdag avond. Sinds 4 september 2018 is hier de maandag bijgekomen samen met Judith Vollaard als vervanging van Judith de Lange.
Daarnaast geef ik les aan kinderen met en zonder beperking bij de Prins Willem Alexander Manege in Amsterdam.
Ik rij paard vanaf mijn twaalfde eerst op de manege en later als bijrijder op verschillende paarden. Enkele jaren geleden reed ik op een zorgboerderij, toen mij gevraagd werd daar de paardrijlessen te verzorgen. Dat wilde ik wel doen maar dan wilde ik ook de opleiding volgen voor Instructeur Paardrijden gehandicapten (IPG). De opleiding heb ik afgerond en nu sta ik wekelijks met veel plezier les te geven. Geweldig dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Iedere week rij ik weer naar huis met een glimlach op mijn gezicht. Het werken met de mensen en de paarden geeft enorm veel voldoening en ik hoop dit nog lang te mogen blijven doen.

Judith de Lange, inval instructeur 

Judith de LangeHoi! Mijn naam is Judith de Lange (Judith 2). Ik heb een tijd op de maandag en dinsdag bij Ariane de Ranitz lesgegeven, maar na een botsing met een paard in augustus 2018 kan ik voorlopig geen les meer geven. Naast liefde voor muziek en zingen heb ik ook nog een heel leuk paard genaamd Tjoklat en haar veulen Klaver. Daarnaast sport ik graag!

Vanaf mijn negende begeleid ik ruiters met een beperking bij het paardrijden. Het effect van paarden op mensen is reuze interessant! Aangezien ik het leuk vind om met zowel paarden als met mensen met een beperking te werken heb ik ervoor gekozen om van mijn hobby mijn beroep te maken. Dat is gelukt! Ik werk nu al een tijdje op een andere manege als instructeur en als huifbedkoetsier.

Voor de opleiding ‘instructeur paardrijden gehandicapten’ heb ik stage gelopen bij Judith Vollaard op de maandag. De sfeer bij Ariane is super en er wordt professioneel gewerkt. Toen ik gevraagd werd of ik Bart en uiteindelijk ook Dieuwke wilde vervangen hoefde ik daarom niet lang na te denken. Voorlopig zal ik als inval instructeur betrokken blijven.

 Sofie Vreedeveld, inval instructeur

Mijn naam is Sofie Vreedeveld en ik woon samen met mijn dochtertje Novella, zoontje Luca en man Govert in Houten. Ik werk 3 dagen per week bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in De Bilt als ambulant hulpverlener.
Sinds 2016 heb ik mijn IPG diploma en ben ik inval instructeur bij stichting Ariane de Ranitz. Het begeleiden van mensen is iets wat ik graag doe, plezier staat hierbij voorop!
Ook ik heb ervaren in mijn leven hoe bijzonder het contact met paarden kan zijn en hoe belangrijk dit voor mij is. Zelf heb ik een eigen paard Artemis. Ik geniet met haar van dressuur, springen, cross maar ook een heerlijke buitenrit. Ik ben jurylid bij dressuurwedstrijden en dit is iets wat ik graag in het weekend doe.

Graag geniet ik samen met jullie van leuke en leerzame lessen.