Oproep voor nieuwe vrijwilligers. Wil jij ons versterken en onze ruiters een veilige en leuke les bezorgen? Meld je aan of vraag naar meer informatie via info@arianederanitz.nl
Vrijwilligers en stagiaires (minimum leeftijd ca 16 jaar) zijn voor ons onmisbaar. De ruiters die bij ons paardrijden hebben meestal extra begeleiding nodig. Soms bij alle onderdelen van een paardrijles en soms alleen bij moeilijke situaties. De begeleiding door vrijwilligers dn stagiaires maakt dat ook onze ruiters kunnen genieten van het paardrijden.
Helpen bij de lessen?
De activiteiten van vrijwilligers en stagiaires kunnen bestaan uit het helpen bij het poetsen, op- en afzadelen, paarden van en naar de manege brengen en meelopen tijdens de les. Maar het is ook fijn als er mensen zijn die de ruiters ontvangen of even met ze kunnen praten als het wat langer duurt voordat ze opgehaald kunnen worden. Het is handig als je ervaring hebt met paarden, maar het is niet noodzakelijk.
De meeste vrijwilligers lopen één of twee lesuren (van 45 minuten) mee. Maar als je niet elke week kunt, kunnen we er misschien een duo-baan van maken. Je krijgt een vaste ruiter toegewezen omdat het voor een ruiter belangrijk is om een vertrouwensband met de vrijwilliger te kunnen opbouwen. Het is voor de ruiter niet fijn om elke week aan iemand anders te vertellen welke begeleiding nodig is. Maar ook op deze regel zijn natuurlijk uitzonderingen en het is altijd mogelijk om te wisselen als er geen klik blijkt te zijn tussen vrijwilliger en ruiter.
Of kom je je MaS-, sociale of een andere mens en dier-gerelateerde stage ons lopen?
Neem contact met ons op en wij kunnen overleggen hoe je maatschappelijke stage bij ons kan worden ingevuld.
Vrijwilligers ontvangen geen onkostenvergoeding. We organiseren wel een aantal keer per jaar activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de vrijwilligers-instructieavonden. Soms behandelen we een thema in theorie en praktijk, soms kunnen de vrijwilligers zelf een keer paardrijden en ervaren hoe het is om op te stappen vanaf het perron en door iemand begeleid te worden. Of te voelen hoe het is om, net als veel van onze ruiters, niet op een zadel te rijden maar op een sjabrak. Soms gaan de vrijwilligers gezellig samen iets eten. Aan het eind van het seizoen is er een Vrijwilligers-barbecue voor alle vrijwilligers.
De vrijwilligerscentrale in Utrecht organiseert ook regelmatig workshops die gratis toegankelijk zijn voor vrijwilligers. Een overzicht van deze workshops vind je hier.
Heb je interesse om te komen helpen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.